
MENU SZPARAGOWE
W Restauracji Podwale uwielbiamy świętować każdą porę roku i cieszyć się sezonowymi smakami.
Dlatego z wielką radością prezentujemy nasze nowe sezonowe danie - soczystą pierś z kurczaka z białymi szparagami, ziemniakami z koprem i delikatnym sosem maślano-cytrynowym.
Szparagi to bogactwo składników odżywczych.
Wierzcie nam, warto jeść je teraz jak najczęściej!
Zapraszamy serdecznie!

FESTIWAL KUCHNI LUBELSKIEJ
Flaki piaseckie
Wiosenna zupa ogórkowa z koperkiem
Karkówka po lubelsku z kopytkami, surówką z kapusty białej i selera
Cebularze lubelskie
Szarlotka józefowska
Kruche rogaliki z nadzieniem
Lemoniada pokrzywowo-miętowa
Menu sezonowe, ograniczone czasowo.

MENU WIOSENNE
Zupa krem z zielonego groszku i świeżego szpinaku z jajkiem w koszulce
19,-
Sałatka z gorgonzolą, świeżym melonem, winogronami i pieczonymi orzechami
29,-
Dorada z młodymi ziemniakami z koprem i sałatką z nowalijek
41,-
Menu sezonowe, ograniczone czasowo.

ZUPA
Barszcz czerwony z pasztecikiem
PRZEKĄSKA
Morska ryba na słodko
DANIE GŁÓWNE
Bitki wieprzowe w sosie własnym z kaszką gryczaną i surówką z czerwonego buraka z jabłkiem
DESER
Makowiec na kruchym cieście
Menu sezonowe ograniczone czasowo

MENU ŚWIĄTECZNE NA WYNOS!
Barszcz biały - 1 l - 33 ,-
Biała kiełbasa wieprzowo-cielęca - 100 g - 12,-
Tradycyjna sałatka jarzynowa - 100 g - 9,-
Jaja na twardo z sosem majonezowym i rzeżuchą - porcja (10 połówek) - 27,-
Jaja faszerowane szynką i pieczarkami - porcja (10 połówek) - 29,-
Śledź w oleju z sałatką ziemniaczaną - 100g / 100g - 23,-
Pieczony pasztet - 100 g - 11,-
Pieczony boczek - 100 g - 17,-
Pieczona karkówka - 100 g - 13,-
Pieczeń rzymska - 100 g - 11,-
Pieczona polędwiczka wieprzowa - porcja 250 g - 39,-
Schab z pieca ze śliwką - porcja 250 g - 29,-
Kaczka z pieca z sosem żurawinowym - 1 szt. - 99,-
Pieczone udo z gęsi - porcja 250 g - 69,-
Buraczki z patelni - porcja 250 g - 9,-
Kopytka - 100 g - 7,-
Kluski śląskie - 100 g - 7,-
Sos z leśnych grzybów - 100 ml - 21,-
Sos chrzanowy - 100 ml - 11,-
Sos wiśniowy - 100 ml - 11,-
Sos żurawinowy - 100 ml - 12,-
Świąteczny mazurek - porcja 300 g - 29,-
Sernik z musem z owoców leśnych - kg - 69,-
FORMULARZ ZAMÓWIEŃ ŚWIĄTECZNYCH PIWNA KOMPANIA
- Zamówienie należy składać do 5 kwietnia 2023 r. za pośrednictwem portalu DeliDeliVery.pl lub osobiście u managera restauracji.
- Płatność online poprzez portal DeliDeliVery.pl lub gotówką/kartą w dniu składania zamówienia w restauracji.
- Dostawa i odbiór osobisty w restauracji w dniach 6-7 kwietnia 2023 r. w godz. 12:00 - 22:00 oraz 8 kwietnia 2023 r. w godzinach 10:00 - 14:00.
- Na terenie miasta Warszawa zamówienia powyżej 500 zł dowozimy BEZPŁATNIE!