Restauracja Podwale 25 - Piwna Kompania

 

Menu Świąteczne
Easter Menu

Zakąski na ciepło / Hot appetizers

  • Jajka faszerowane podane z sosem czosnkowym i rzeżuchą
    Stuffed eggs with garlic sauce and cress

Zakąski zimne / Cold appetizers

  • Pasztet z grzybami szpikowany słoniną z sosem Cumberland
    Mushroom pate’ larded with pork fat served with cumberland sauce
  • Jaja gotowane z majonezem na sałatce jarzynowej
    Boiled eggs with mayonnaise served with vegetable salad
  • Sałatka wielkanocna ze świeżych warzyw z grillowanym kurczakiem w jogurcie
    Easter salad with fresh vegetables , grilled chicken and yoghurt

Zupa / Soup

  • Barszcz biały na króliku z ziemniakami i jajkiem
    White borscht cooked on rabbit with potatoes and eggs.
  • Zupa chrzanowa na żeberkach
    Morseradish soup cookedon ribs.

Dania główne / Main course

  • Pieczeń wieprzowa w sosie musztardowym z kluskami śląskimi i drążonymi buraczkami
    Roasted pork In mustard sauce, served with silesian potato dumplings and curved beetroot
  • Roladka z kurczaka faszerowana wątróbkami drobiowymi podane z ziemniakami i mix sałat
    Chicken roulade stuffed with poultry liver served with roasted potatoes and salad mix
  • Filet z łososia w boczku wędzonym podane na świeżym szpinaku z ryżem
    Salomon fillet In smoked bacon served with fresh spinach and rice

Deser / Dessert

  • Babka szafranowa w lukrze
    Saffron easter cake with icing
  • Sernik po polsku z czekoladą
    Polish cheesecake with chocolate
  • Mazurek wielkanocny z kajmakiem
    Easter pastry with butterscotch

Kawa lub herbata i woda w syfonach
Tea or coffee and water inc

 

Uprzejmie proszę o potwierdzenie rezerwacji oraz menu, w razie jakichkolwiek pytań proszę o kontakt telefoniczny +22 635 63 14

Informujemy Państwa że od 10-ciu osób doliczany jest serwis w wysokości 10%

 

 

Menu Świąteczne
Easter Menu

Przekąski / Starters

  • Jajka faszerowane podane z sosem czosnkowym i rzeżuchą
    Stuffed eggs with garlic sauce and cress
  • Siekana wątróbka drobiowa z jabłkiem i cebulą
    Chopeed chiken liver with apples and onion
  • Sałatka wielkanocna z rzeżuchą i jajkiem w koszulkach
    Easter salad with cress and egg in t - shirts

Zupa / Soup

  • Barszcz biały na króliku z ziemniakami
    White borsch with rabbit and potatoes
  • Krem chrzanowy z żeberkami i grzankami
    Horseradish cream with ribs and croutons

Dania główne / Main course

  • Pieczeń wieprzowa w sosie grzybowym z kluskami śląskimi i buraczkami
    Pork chop in mushroom sauce whit polish noodles and beetroot
  • Rolada z kurczaka faszerowana szpinakiem i jajkiem w boczku podana z purre ziemniaczanym i sosem pieczeniowo winnym
    Roast chicken stuffed with spinach and egg becon

Deser / Dessert

  • Sernik po polsku w czekoladzie
    Cheesecake in polish chocolate
  • Mazurek wielkanocny z wiórkami kokosowymi
    Mazurek cake with coconut 

Kawa lub herbata i woda w syfonach
Tea or coffee and water inc

 

Uprzejmie proszę o potwierdzenie rezerwacji oraz menu, w razie jakichkolwiek pytań proszę o kontakt telefoniczny +22 635 63 14

Informujemy Państwa że od 10-ciu osób doliczany jest serwis w wysokości 10%

 

 

Wybór herbat - 240 ml
Selection of Teas

Kawa Martella:

Espresso - 30 ml

Americano - 100 ml

Double Espresso - 60 ml

Cappuccino - 100 ml

Latte - 200 ml

Irish Coffee - 200/40 ml
kawa z whiskey

Kawa palona specjalnie dla nas pod Rzymem, w malej palarni rodziny Martella z 120 letnią tradycją
Our coffee is roasted for us just outside Rome at a small Martella family-owned coffee roastery with over 120-yers trafition

 

Barszcz biały
1l - 9.00 zł

Tradycyjna sałatka jarzynowa
1 kg - 12.00 zł

Jajka na twardo z sosem majonezowym i rzeżuchą
1 porcja, 5 szt. - 15.00 zł

Jajka faszerowane
1 porcja, 5 szt. - 15.00 zł

Śledź w oleju z sałatką ziemniaczaną i musem chrzanowym
1 kg - 49.00 zł

Pieczony pasztet
1 kg - 39.00 zł

Pieczeń rzymska z galaretką
1 kg - 43.00 zł

Pieczony boczek
1 kg - 43.00 zł

Pieczona karkówka
1 kg - 43.00 zł

Białą kiełbasa
1 kg - 43.00 zł

Świąteczny mazurek
300 g - 12.00 zł

Formularz do złożenia zamówienia na Menu Wielkanocne na wynos do pobrania tutaj.

 

 

Aperol Spritz 120/80/40 ml
Gancia Prosecco, Aperol, woda gazowana

Mojito 40/200 ml
Rum Bacardi, Sprite

Hugo 40/150/70 ml
sok z czarnego bzu, Gancia Prosecco, woda, lód, limonka

Bloody Mary 40/200 ml
wódka biała, sok pomidorowy

Mojito bezalkoholowe 330 ml
świeża limonka, Sprite