Restauracja Podwale 25 - Piwna Kompania

 

Menu Świąteczne
Christmas Menu

Przekąski zimne
Cold starters

  • Tatar ze śledzia
    Herring tartare
  • Naszego wyrobu domowe mięsa pieczone, podane z ćwikłą i sosem tatarskim
    Our homemade baked meats served with red beet relish and tartar sauce
  • Filet z karpia w galarecie
    Carp fillet aspic
  • Domowa sałatka jarzynowa z faszerowanym jajkiem
    Homemade vegetable salad with deviled egg

Zupy do wyboru
A choice of soups

  • Tradycyjna zupa grzybowa
    Traditional mushroom soup
  • Barszcz czerwony z uszkami wigilijnymi
    Beetroot soup with Christmas dumplings

Dania główne
Main courses

  • Kolebiak z sosem grzybowym
    Coulibiac served with mushroom sauce
  • Filet z karpia soute podawany z kapustą wigilijną
    Sauteed carp fillet served with Christmass cabbage
  • Pieczeń wieprzowa w sosie grzybowym z kopytkami
    Pork roast in mushroom sauce served with potato dumplings
  • Filet drobiowy w sosie pomarańczowo – miętowym
    Chicken filet in orange - mint sauce

Desery
Deserts

  • Makowiec
    Poppyseed cake
  • Sernik na korzennym spodzie z gruszkami
    Cheesecake with a gingerbread spiced base with pear
  • Tradycyjny kompot z suszu
    Traditional Polish dried fruit punch

Kawa lub herbata i woda w dzbankach
Coffee or tea and water in pitchers
 

 

Chętnie poczęstujemy wszystkich Państwa Gości kieliszkiem wina białego Gruner Veltriner lub wina czerwonego Blauer Zweigelt GRATIS.
We would like to offer you a complimentary glass of white (Gruner Veltriner) or red wine (Blauer Zweigelt).

Uprzejmie proszę o potwierdzenie rezerwacji oraz menu, w razie jakichkolwiek pytań proszę o kontakt telefoniczny +22 635 63 14
Please confirm the menu and reservation in advance. Should you have any questions, please contact 022 6356314

Informujemy Państwa że od 10-ciu osób doliczany jest serwis w wysokości 10%
We would like to inform you that with groups of 10 and above we add 10% service charge to your bill.